Ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης για Κοινωνική Πολιτική & OPEN MALL

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης σε ανακοίνωση της αναφέρεται στη συνέντευξη που έδωσε προ ημερών ο Αντιδήμαρχος κ. Γιατζίδης, αναφερόμενος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κηδεία με ξένα κόλλυβα…

Πόσες αλήθειες και πόσες μισές αλήθειες κατάφερε να μας πει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης του δήμου Ν.Σμύρνης  μέσα σε πέντε λεπτά; (σε συνέντευξη σε ιδιωτικό κανάλι)

  1. Η δωρεάν υγεία στο Δήμο μας διαρκεί… μία (1) εβδομάδα! Την Εβδομάδα Υγείας και πρόληψης, όπως τη βαφτίσανε… Τις άλλες μέρες ψάξε να βρεις…
  2. Πόσους γιατρούς έχει ο Δήμος μας για 150.000 κατοίκους; Τέσσερεις (4) ολόκληρους!!!!! Έναν καρδιολόγο, έναν ψυχίατρο, έναν ορθοπεδικό κι έναν γενικό γιατρό. Εξτραδάκι είναι ο γιατρός εργασίας… Όλοι με οκτάμηνες συμβάσεις – λάστιχο.
  3. Άμα δεν έχεις γιατρούς, τί κάνεις; Απλά δανείζεσαι από άλλους Δήμους!!! Ακριβώς έτσι είπε ο αντιδήμαρχος Γιατζίδης!!!!! 
  4. Τη… Δωρεάν εβδομάδα πόσοι κάτοικοι λέτε να έχουν δικαίωμα να κάνουν εξετάσεις; ΟΛΟΙ κατά τη Δημοτική Αρχή! Δηλαδή ποια είναι η εκτίμησή τους; Ότι κάθε γιατρός (βιονικός γαρ) μπορεί να εξετάζει 11 κατοίκους το λεπτό (7ήμερο, 8ωρο χωρίς κατούρημα)!!!! Βεβαίως το «όλοι οι κάτοικοι» μετατράπηκε σε 1.200 όλους κι όλους…
  5. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ένα γλυψιματάκι στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να λείπει! Ο οποίος, όπως είπε ο «υπουργός υγείας της Νέας Σμύρνης», πρόσφερε δωρεάν εξετάσεις… Μάλλον παλιές θα ήταν από παλιούς ασθενείς -όλοι γνωρίζουμε πόσο γαλαντόμοι είναι οι ιδιώτες…
  6. Η Δημοτική Αρχή θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας στα Δημοτικά Ιατρεία!!!! Ναι!!! Προσπαθεί να προσλάβει, λέει, άλλους δύο, έναν παιδοψυχίατρο κι έναν δερματολόγο. Αφού τσουρουφλίζει τους άλλους τέσσερεις με οκτάμηνες συμβάσεις (αν ανανεωθούν) θέλει να τσουρουφλίσει κι άλλους δύο, για παρέα.
  7. Τετραπλασίασε, λέει, σε τέσσερα χρόνια τον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων… Ναι, από 15τμ τα έκανε 60τμ. Τώρα χωράνε όλοι…
  8. Αν περιμένετε να ακούσετε από τους κυβερνητικούς για Δωρεάν Υγεία με σύγχρονες δομές και μέσα, αναμείνατε στο ακουστικό σας…

Όλοι απεργούμε στις 9 Νοέμβρη και συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση, στα Προπύλαια, στις 10.30πμ!


Σχόλιο της παράταξης για το OPEN MALL

Η Λαϊκή Συσπείρωση απέστειλε και δελτίο τύπου στο οποίο σχολιάζει την επικείμενη εκδήλωση παρουσίασης του OPEN MALL που θα γίνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου:

«Το πόσο… «φιλεργατική» είναι η Δημοτική Αρχή, το ξέραμε! Τη θαυμάζουμε για τη σταθερή της προσήλωση να μας το θυμίζει κάθε φορά.
Την ημέρα της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας, την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, η ανεκδιήγητη Δημοτική Αρχή διοργανώνει εκδήλωση μαζί με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας (των μεγαλεμπόρων) και τον Εμπορικό Σύλλογο Νέας Σμύρνης, γιατί λέτε; Για την επίσημη παρουσίαση του σήματος και της πλατφόρμας του Open Mall («Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» [sic!])!!!!
Αυτή είναι η απάντηση της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης (νυν και πρώην) στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχια, τον «βαρύ χειμώνα» που έρχεται. Εκατομμύρια ευρώ από τον ιδρώτα μας για να αβγαταίνουν τα κέρδη τους μια χούφτα εμπόρων.
Η απάντηση βρίσκεται στη μαζική συμμετοχή στην Απεργία στις 9 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30πμ»