ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ: Εισβολή αγνώστων στο Δημαρχείο και επίθεση στο Νίκο Χρυσοβερίδη

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου το απόγευμα. Άγνωστοι, μέχρι στιγμής δράστε, εισέβαλαν στην αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκται εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου και επιτέθηκαν χειροδικώντας εναντίον του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου, Νίκου Χρυσοβερίδη.

Η καταγγελία του κ. Χρυσοβερίδη, όπως την ανάρτησε στην προσωπική σελίδα στο Facebook:

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, πως θα κινδύνευε η ζωή μου μέσα στο ίδιο μας το δημαρχείο.
Εχθές το απόγευμα και ενώ παρευρισκόμουν σε εκδήλωση για τα αδέσποτα, εισέβαλαν τραμπούκοι και μου επιτέθηκαν απρόκλητα. Αφού απαίτησαν να αποχωρήσω από τον χώρο, με χτύπησαν με μανία στο κεφάλι. Αυτή η επίθεση είναι ειδεχθής προσβολή στο θεσμό της δημαρχίας και στον θεσμό της δημοκρατίας. Η σύλληψη των δραστών είναι επιβεβλημένη και η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική, για να μην καταστεί ο δήμος μας καθοδηγούμενος από σκοτεινά λόμπυ και το παρακράτος που θέλουν να εγκαταστήσουν ορισμένοι ώστε να επωφελούνται εις βάρος των πολιτών μας.
Παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάποια πληροφορία για την ταυτότητα των δραστών, να την καταθέσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας, ώστε να γίνει αρωγός στην μάχη ενάντια στον φασισμό και την τρομοκρατία που επιχειρείται να εγκατασταθεί στον δήμο μας.»

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Χρυσοβερίδης είχε στοχοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συζητήσεις-σχόλια για τα ζώα συντροφιάς, από διάφορους που δήλωναν φιλόζωοι και διαφωνούσαν μαζί του.


Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Καταδίκη της βίαιης επίθεσης κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου Νίκου Χρυσοβερίδη

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «ΑΠΕΧΘΕΣ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ», ενώ παράλληλα ζητά την άμεση τιμωρία των δραστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

«Αποτροπιασμό προκαλεί η βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Παλαιού Φαλήρου Νίκος Χρυσοβερίδης κατά την διάρκεια της χθεσινής φιλοζωικής εκδήλωσης στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου  Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Δημοτική Αρχή της Πόλης καταδικάζουν απόλυτα και απερίφραστα  το επεισόδιο, καθώς πρόκειται για περιστατικό απεχθές, απαράδεκτο και πρωτοφανές και απαιτούμε την άμεση απόδοση των ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Ως Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα εξαντλήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να συνδράμουμε τις αρμόδιες Αρχές, υποστηρίζοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα έργο τους, καθώς οι ακραίες αυτές καταστάσεις δεν αρμόζουν και δεν χωρούν στην πόλη μας.
Στεκόμαστε στο πλευρό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας την ομόθυμη καταδίκη του περιστατικού και την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης.»