Παρουσιάστηκε το λογότυπο και η πλατφόρμα του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Νέας Σμύρνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/11/2022 η εκδήλωση παρουσίασης του λογότυπου και της πλατφόρμας του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Νέας Σμύρνης, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε το Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο για τη σκληρή δουλειά και τη στενή συνεργασία, και έκανε λόγο για μία δράση που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον επιχειρηματικό χάρτη όλης της περιοχής.

 

“Με χαρά αλλά και περηφάνια μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το αποτέλεσμα αυτής της αγαστής συνεργασίας μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα των καταστημάτων της περιοχής, μετατρέποντας τα σε υβριδικά. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμβεί, καθώς λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων το επιχειρείν έχει ήδη περάσει στη νέα εποχή. Σε αυτήν που οι καταναλωτές μπορούν μέσω του κινητού τους, του τάμπλετ ή του υπολογιστή τους να πραγματοποιούν εικονικές επισκέψεις στα καταστήματα που τους ενδιαφέρουν, να ενημερώνονται για προσφορές και διαθεσιμότητα προϊόντων και βέβαια να κάνουν τις αγορές τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι η στόχευση του προγράμματος εστιάζεται μεν στην περιοχή παρέμβασης, αλλά θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλο τον αστικό ιστό της Νέας Σμύρνης από την ανασηματοδόση της εμπορικής αγοράς έως τη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας για την πόλη (“Re-branding”). Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται επίσης δράσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, σε συνδυασμό με δράσεις ανάδειξης της αισθητικής και εμπορικής ταυτότητας καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Νέας Σμύρνης.Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε τη δέσμευση όλης της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. για τη συνέχιση των δράσεων περαιτέρω στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη των τοπικών αγορών και οικονομιών.

Στην εκδήλωση, από πλευράς του Ε.Ε.Α., παραβρέθηκαν, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος και ο  Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος.Έδωσαν, επίσης, το “παρών” οι βουλευτές της ΝΔ κα. Άννα Καραμανλή και κ. Βασίλης Σπανάκης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Χρηστίδης και η Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Αναστασία Σιμητροπούλου.

Από την πλευρά του Δήμου παρέστησαν ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας κ. Παναγιώτης Τσιάπης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αλέξανδρος Ζαβός, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης  Γιατζίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Πολύδωρος Συρίγος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Οδυσσέας Νασιμπιάν, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευστάθιος  Κούπας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδικών Σταθμών και ΓΕΜΗ κ. Γιώργος Παρίσης, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Μια Πόλη Ανάποδα», κ. Ιωάννης  Κόνιας, καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης κ. Γιώργος Ασημάκος.

Την παρουσίαση της Πράξης «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Νέας Σμύρνης» έκαναν οι:

  • Βασίλης Πατριανάκος , Υπεύθυνος της Πράξης του δήμου Νέας Σμύρνης (Δείτε το βίντεο)Σύρος Κοσκοβόλης , Υπεύθυνος της Πράξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Δείτε το βίντεο)Δήμητρα Ραβάνη, Αρχιτέκτονας / Αστικός Σχεδιαστής , συνεργάτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ( Δείτε το βίντεο )Δημήτριος Χριστοδουλάκης, Δ/ντης Τμήματος Σχεδιασμού & Ανάπτυξης αναδόχου εταιρείας υλοποίησης ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Δείτε το βίντεο).

Τον Συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Κλεοπάτρα Δεληγιάννη

Πηγή: eea.gr