ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ: Ανακοίνωση για την έξωση στα Σχολεία της Εστίας

Η δημοτική παράταξη «Μία Πόλη Ανάποδα» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των σχολείων της «Εστίας» και την απειλούμενη έξωση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έξωση στα σχολεία της «Εστίας» στην πλατεία Νέας Σμύρνης από τον Δήμο και το σωματείο της Εστίας.
Και πάλι στον αέρα οι 500 μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου;
Το σχολείο και οι μαθητές/τριες του βρίσκονται και πάλι σε κίνδυνο. Λόγω της εξέλιξης της χρόνιας δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στο Δήμο Νέας Σμύρνης και το πολιτιστικό σωματείο «ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», τα σχολεία απειλούνται άμεσα με έξωση και οι 500 μαθητές και μαθήτριες απειλούνται με διαμοιρασμό και μάλιστα στη μέση της σχολικής χρονιάς!!!
Οι απειλές για κλείσιμο των σχολείων της Εστίας από το Δήμο, έχουν μεγάλο παρελθόν στην πόλη μας: Νοέμβριος του 2019, το 2015, το 2011, το 2009 και το 2004. Όλες αυτές οι απόπειρες έληξαν «άδοξα», αφού η μαζική κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονέων εκπαιδευτικών και μαθητών), κάθε φορά υποχρέωνε το Δήμο σε υποχώρηση.
Από την άλλη το σωματείο της Εστίας εκβιάζει τη σχολική κοινότητα με έξωση από τα κτίρια, μετά τη δικαίωση της στη δικαστική διαμάχη που είχε με τον Δήμο Νέας Σμύρνης.
Πρέπει να δοθεί άμεσα οριστική λύση προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και κυρίαρχα των μαθητών.
Ο Δήμος οφείλει να λύσει το πρόβλημα άμεσα και να αφήσει τις υπεκφυγές και τις αναβολές.

Δηλώνουμε σαφώς ότι:
· Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία παύση λειτουργίας του 7ου Λυκείου και του 8ου Γυμνασίου ούτε για μια ημέρα.
· Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κλείσουν τα σχολεία και να μοιραστούν οι μαθητές και οι μαθήτριες σε άλλες σχολικές μονάδες. Όσοι «εγκέφαλοι» επεξεργάζονται τέτοιες «λύσεις» να τις ξεχάσουν!
Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο να εργαλειοποιείται η σχολική κοινότητα σε αυτή τη διαμάχη. Καλούμε το Δήμο Νέας Σμύρνης να αναλάβει τις ευθύνες του και να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα.
Να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το μέλλον των σχολείων με την παρουσία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Μια Πόλη Ανάποδα, στηρίζει τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας.
Η κινητοποίηση μαθητών/τριων, γονέων και εκπαιδευτικών με τη στήριξη όλων μας, είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να δοθεί οριστική (και σωστή) λύση στο πρόβλημα.