Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης για το 7ο Λύκειο & 8ο Γυμνάσιο που απειλούνται με κλείσιμο

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΟΥ 7ουΛΥΚΕΙΟΥ / 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΕΣΤΙΑΣ)
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Χαιρετίζουμε τους μαθητές και τους γονείς του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης (σχολεία «Εστίας») που μαζί με μαθητές από άλλα σχολεία του δήμου, εκπαιδευτικούς, τηνΈνωση και Ομοσπονδία Γονέων Αττικήςδιεκδίκησαν το αυτονόητο δικαίωμα τους να μην κλείσει το σχολείο τους και να μην αναγκαστεί να μετακινηθεί κανείς μαθητής. Μαζί τους στον αγώνα αυτόν βρέθηκαν , το συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Σμύρνης (μέλος της ΟΓΕ) και άλλοι φορείς της περιοχής. Τα συνθήματα τους όπως «Κλείσιμο σχολείων …καταστροφή ονείρων», «Θέλουμε σχολείο ανοιχτό, δεν παζαρεύουμε το αυτονόητο» ακούστηκαν δυνατά στη συγκέντρωση έξω από το σχολείο και στη πορεία που ακολούθησε στην Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης με κατάληξη στην «ΕΣΤΙΑ» και το Δημαρχείο. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπία της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Σμύρνης και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, που έχει καταθέσει αναφορά στη βουλή για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κίνδυνος κλεισίματος των σχολείων αυτών δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ξεπερνάει τη, πάνω από δώδεκα χρόνια, διαμάχη μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου και «Εστίας». Το πρόβλημα βρίσκεται στην πολιτική (Κυβερνήσεων και Δημοτικών αρχών). Αυτοί είναι που χειροκρότησαν πριν χρόνια τους νόμους με τους οποίους τα σχολεία πέρασαν στην ευθύνη των Δήμων, χωρίς βέβαια οι Δήμοι να μπορούν να ανταποκριθούν πολλές φορές ούτε στα πάγια έξοδα των σχολικών επιτροπών! Έχουν ευθύνες όλοι τους!  η πολιτική τους είναι αυτή που οδηγεί στο κλείσιμο και του 6ου Νηπιαγωγείου, στη ντροπή των αιθουσών με διαχωριστικά νοβοπάν, στα κοντέινερ, στη διακοπή του ρεύματος και της θέρμανσης στα σχολεία κλπ.

Είναι εμπαιγμός, η εκπρόσωπος αυτής της Δημοτικής αρχής, κ. Δεληγιάννη, να λέει με απύθμενο θράσος ότι κανένα σχολείο δεν θα κλείσει! Είναι η ίδια που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια απομάκρυνσης των μαθητών του 7ου Λυκείου και 8ου Γυμνασίου με την απόφαση να συγχωνευθούν τα τμήματα τους με άλλα, σε άλλες περιοχές! Οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές με τις κινητοποιήσεις τους, δύο φορές ακύρωσαν τα σχέδια κυβερνήσεων και Δημοτικής αρχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ πάλεψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Βουλή, στηρίζουν τον δρόμο του αγώνα που επέλεξαν οι μαθητές και οι γονείς των σχολείων της «Εστίας».

Καμιά εμπιστοσύνη στους όψιμους χειροκροτητές των κινητοποιήσεων!

Απαιτούμε:

  • Η Δημοτική αρχή να υλοποιήσει την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, δηλαδή, στην άμεση ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα σχολεία της «Εστίας», με τη συμμετοχή του συλλόγου γονέων, εκπροσώπων των μαθητών από το σχολεία της Εστίας, του Συλλόγου των εκπαιδευτικών και φορέων του λαϊκού κινήματος.
  • Να συζητηθεί και το θέμα του 6ου Νηπιαγωγείου, που επίσης απειλείται με έξωση.
  • Η Δημοτική αρχή, να απαιτήσει από την κυβέρνηση, να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να λυθεί οριστικά το ζήτημα της στέγασης στο συγκεκριμένο κτήριο, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον λαό.
  • Μόνιμη λύση για το 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο, για το 6ο νηπιαγωγείο.
  • Σχολικά κτήρια και υποδομές αποκλειστικά δημόσιες, κρατικές.
  • Κανένα παιδί να μην αλλάξει σχολικό περιβάλλον.
  • Καμία συγχώνευση με κοντινό ή άλλο σχολείο.
  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα τους, αφού μόνο αυτός μπορεί να δώσει λύση.

Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας,να συμμετέχουν στους αγώνες για να μην κλείσει κανένα σχολείο,να παλέψουμε για να φτιαχτούν όλες οι απαραίτητες υποδομές.