ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: «Μαζί για το Νότο που θέλουμε!»

Ο Πολύδωρος Συρίγος είναι ένα πρόσωπο πολύ γνωστό στα νότια προάστια, κυρίως λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και με άλλους τομείς όπως ο αθλητισμός κλπ. Επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος, μέλος και διοικητικό στέλεχος του Πανιωνίου, με παρουσία σε θέσεις ευθύνης σε φορείς της κυβέρνησης, πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για Βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Του απευθύναμε μία σειρά ερωτήσεων αναφορικά με αυτή την υποψηφιότητα.

Διανύουμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Τι σας ώθησε να καταθέσετε τη δική σας υποψηφιότητα σε αυτή τη συγκυρία;

«Σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τον τόπο, επιλέγω να μην ακολουθήσω τον δρόμο της απραξίας και της αποχής, αλλά να θέσω την υποψηφιότητά μου για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Έχω μάθει στα δύσκολα, ζω μέσα στην κοινωνία και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις καθημερινές ανάγκες που βιώνουν οι συμπολίτες μας. Ήρθε η ώρα για μια νέα αλλαγή ανατρέποντας συσχετισμούς και δεδομένα ετών. Η δική μου προσπάθεια, είναι να συμβάλω μέσα από την εμπειρία μου στα τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση και επίλυση ζητημάτων με επίκεντρο την προσφορά στον συνάνθρωπο και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του. Ο Νότιος Τομέας Αθηνών χρειάζεται την αναγκαία ώθηση με μια νέα οπτική και προοπτική για μία νέα δυναμική και σταθερή ανάπτυξη. Έχω πιστεύω την προσωπικότητα και την εμπειρία να αντιπροσωπεύσω τον τόπο μου. Για αυτό ζητώ από τους συμπολίτες μου να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και σε εμένα την ευκαιρία να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για όλους τους δήμους του Νότου για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία στους συμπολίτες μας».

Πείτε μας λίγα λόγια για σας;

«Γεννήθηκα το 1968. Μεγάλωσα και ζω στη Νέα Σμύρνη. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Είμαι Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην Γεωργική Οικονομία.
Εργάστηκα ως σύμβουλος και μελετητής σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης επιχειρήσεων με εξειδίκευση την επιθεώρηση συστημάτων ποιότητας για την υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων  σχεδιάζοντας παράλληλα τα επιχειρηματικά σχέδια για την χρηματοδότηση τους. Από το 2001 είμαι συνιδρυτής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών όπου έχω αναλάβει και την οικονομική διεύθυνση.
Εκλέγομαι ανελλιπώς δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης από το 1998 ενώ έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος στους τομείς Αθλητισμού & Νεολαίας και Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης. Από το Σεπτέμβριο του 2022 είμαι Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω με τις πολύτιμες εμπειρίες μου τόσο από την επαγγελματική μου διαδρομή όσο και από την αυτοδιοικητική μου πορεία στο κοινό μας στόχο   για ένα ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής της ανατροπής απέναντι σε ένα αυτοκαταστροφικό πολιτικό σύστημα, που αναπαράγει διαρκώς κρίσεις, που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και αποδυναμώνει τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας».

Τι θα κάνετε εσείς για τους δημότες αλλά και τους κατοίκους του Νότιου Τομέα Αθηνών. Γιατί κύριε Συρίγο να ψηφίσουν εσάς;

«Το να κατέβει κάποιος ως υποψήφιος Βουλευτής την παρούσα χρονική στιγμή είναι πρόκληση. Ασφαλώς και δεν φοβάμαι τις προκλήσεις. Δεν αρκούν μόνο τα λόγια πράξεις χρειάζονται. Μπήκα σε αυτή τη διαδικασία όχι για να πάρω αλλά για να δώσω. Θέλω να ξέρουν οι δημότες του Νότιου Τομέα Αθηνών ότι η επιλογή τους θα είναι αντάξια των προσδοκιών τους γι αυτό που θα προσφέρω εγώ και η παράταξή μου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για ένα καλύτερο μέλλον σε όλους αλλά κυρίως στη νεολαία μας το αύριο της πατρίδας μας.»

Γιατί εγκαταλείπετε το Δήμο Νέας Σμύρνης αυτή τη χρονική περίοδο; Ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης μετά από τόσα χρόνια έκλεισε για εσάς;

«Δεν εγκαταλείπω ποτέ και τίποτα. Είμαι πολύ υπερήφανος για την δουλειά που έχουμε κάνει και για την αναγνώρισή της από την κοινωνία της Νέας Σμύρνης. Μόλις πριν λίγο καιρό  κάναμε την αποτίμηση των έργων μας μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και εγχώριων κονδυλίων και προγραμμάτων καταλήγοντας πως το πρόσημο είναι αδιαμφισβήτητα πολύ θετικό.
Δηλώνω παρών σε αυτή την αδιάλειπτη πορεία προσφοράς 25 χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση που επιμένει και συνεχίζει.
Διευρύνω όμως αυτή τη διάθεση προσφοράς και ενασχόλησης με τα κοινά για έναν αυτοδιοικητικό σαν εμένα με την υποψηφιότητα μου στο Νότιο Τομέα Αθηνών. Και ναι, προφανώς θα χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια. Διότι όλο το νότιο κομμάτι της Αττικής έχει ασύλληπτες δυνατότητες που όμως δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως από την κεντρική διοίκηση.
Ενώνω με την υποψηφιότητα μου τις δυνάμεις μου στην κοινή προσπάθεια με την παράταξης μου για να φέρουμε ξανά στους πολίτες την ελπίδα και την αισιοδοξία.
Η πατρίδα μας βρίσκεται σε  κρίσιμη καμπή και ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Το διακύβευμα των εκλογών θα καθορίσει και την πορεία της χώρα μας. Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ για μια Ισχυρή ΕΛΛΑΔΑ».

Ποια είναι τα σημεία σταθμοί αυτής της αυτοδιοικητικής πορείας αλλά και της εν γένει πολιτικής και κοινωνικής δράσης σας;

«Εκλέγομαι ανελλιπώς δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης από το 1998 ενώ έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος στους τομείς Αθλητισμού & Νεολαίας, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης. Από το Σεπτέμβριο του 2022 είμαι Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Κομβικός σταθμός της πορείας μου ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Νεολαίας, αποτέλεσε η ίδρυση το 2002 του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Νέας Σμύρνης. Μέσα από ένα φιλόδοξο σχέδιο εισαγάγαμε  καινοτομίες και στοχευμένες δράσεις στο μαζικό αθλητισμό με τη λειτουργία τριών Δημοτικών Γυμναστηρίων, με το υπαίθριο Αθλητικό Πάρκο στο Άλσος της Νέας Σμύρνης αλλά και με τα πρότυπα προγράμματα «Αθλητισμού για όλους». Ήμουν επίσης ο εμπνευστής του θεσμού της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «Αθλοδιακοπές» με τη συμμετοχή χιλιάδων παιδιών που διήρκεσε για περισσότερο από μία δωδεκαετία.
Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης εφάρμοσα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα μια νέα μεθοδολογία για την επίλυση προβλημάτων σε θέματα δημόσιας εκπαίδευσης, ενισχύοντας την αμεσότητα στις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας με την Κεντρική Διοίκηση. Συνεισέφερα στη λειτουργία του θεσμού των ΚΔΑΠ και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ενώ υλοποιήσαμε ως Δήμος τις Δράσεις Παιδείας, τις Ανοικτές Αυλές αλλά και ευρωπαϊκά προγράμματα μετατρέποντας τα σχολεία μας σε κυψέλες πολιτισμού, ψυχαγωγίας και δημιουργικής έκφρασης.
Δραστηριοποιούμαι ακόμα πολύ ενεργά σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και εθελοντισμού.
Αποτελώ μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου Ν. Σμύρνης ενώ είμαι υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δια βίου Μάθησης της πόλης.
Είμαι πρόεδρος του Εξωραϊστικού– Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Φάρος» Νέας Σμύρνης, ενώ έχω δηλώσει παρών και στον αθλητισμό με πολύ σημαντικές θέσεις ευθύνης που του ανατέθηκαν. Ήμουν για πολλά έτη μέλος του Δ.Σ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ, ενώ διετέλεσα Γενικός Αρχηγός και μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.
Το 2010 εκλέχτηκα πρόεδρος στον διαδημοτικό φορέα μαζικού αθλητισμού «ΔΙΑΥΛΟ» και το 2011 πρόεδρος στην «ΛΕΦΙΚΑΝΣ» (Λέσχη Φίλων Καλαθοσφαίρισης Ν. Σμύρνης).
Από το 2009 έως το 2011 κατείχα τη θέση του προέδρου στην Ομοσπονδία Σόφτμπολ, εκπροσωπώντας τον Αθλητικό Σύλλογο Φάρου Ν.Σμύρνης.
Από το 2014 είμαι πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν.Σμύρνης.
Κατά το χρονικό διάστημα 2001-2003 επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ διετέλεσα ειδικός σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εμπορίου σε θέματα αγοράς και καταναλωτών.
Το 2010 έως το 2013 άσκησα τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών με τον κομβικό ρόλο της εξωστρέφειας και της επικοινωνίας της Αγοράς με το καταναλωτικό κοινό.
Ζητώ λοιπόν από τους πολίτες του Νότιου Τομέα να στηρίξουν την υποψηφιότητα μου, γιατί θέλω να προσφέρω στον τόπο μου γιατί ότι έχω κατακτήσει μέχρι σήμερα το έχω καταφέρει με σεβασμό, αξιοπρέπεια και σκληρή δουλειά. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε με λύσεις ρεαλιστικές, να αξιοποιήσουμε πολύπλευρα όλες τις δυνατότητες που έχουμε με γνώμονα την ισότητα, τη δημοκρατία και τη βιώσιμη  ανάπτυξη».

Ποιες είναι οι αρχικές σας σκέψεις, τα αρχικά θέματα που έχετε κατά νου που πρέπει να αλλάξουν άμεσα στο Νότιο Τομέα Αθηνών;

«Στο Νότιο Τομέα των νέων ευκαιριών και των απεριορίστων δυνατοτήτων, διεκδικούμε ενιαίο κεντρικό σχεδιασμό, χωρίς γεωγραφικές ή οποιοδήποτε άλλου τύπου διακρίσεις. Μια περιφέρεια 13 δήμων με ίσες ευκαιρίες για όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και περιοχής με πρόσβαση σε κρίσιμα δημόσια αγαθά όπως η μόρφωση, η εργασία, η υγεία και οι συντάξεις. Για μια ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη που θα επιτρέψει στους κατοίκους του νότιου τομέα να ζουν σε ένα περιβάλλον ασφαλείας και ευημερίας».