Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης σχετικά με τη καταλληλότητα των σχολικών και δημοτικών κτηρίων

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση, που αφορά την καταλληλότητα των σχολείων της πόλης:

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Τραγελαφική κι επικίνδυνη η στάση της Δημοτικής Αρχής στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδήμαρχους σχετικά με την καταλληλότητα των σχολικών και δημοτικών κτηρίων της πόλης μας.

Τα ερωτήματα που θέσαμε πριν ένα μήνα (και για πολλοστή φορά τα τελευταία δώδεκα χρόνια), με αφορμή τα τραγικά αποτελέσματα για τον Τουρκικό και Συριακό λαό που μετράνε χιλιάδες θύματα, αποτέλεσμα της χρήσης φθηνών, ακατάλληλων υλικών (στο βωμό του κέρδους) και της ελλιπέστατης έως και ανύπαρκτης αντισεισμικής προστασίας, είναι:

  1. Πότε έγινε ΠΛΗΡΗΣ αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα υπόλοιπα δημοτικά και δημόσια κτήρια της πόλης μας;
  2. Πότε έγινε ΠΛΗΡΗΣ έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στα παραπάνω κτήρια, δεδομένου ότι, τα περιστατικά δυσλειτουργιών και ατυχημάτων το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται;
  3. Πότε έγινε ΠΛΗΡΗΣ έλεγχος πυρασφάλειας στα παραπάνω κτήρια;
  4. Αν έχουν γίνει (και όποτε) έλεγχοι, να δοθούν τα αποτελέσματα αυτών.
  5. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή για να εξασφαλίσει την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων στα παραπάνω κτήρια;
  6. Θα προχωρήσει σε προσλήψεις (μόνιμες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα) του απαιτούμενου προσωπικού στις δομές του Δήμου;

Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται επικίνδυνη! Η τελευταία γραπτή απάντηση που έδωσε είναι το 2019 όταν μας ενημέρωσε ότι μόνο σε τέσσερα σχολεία έγινε έλεγχος κι αυτός μόνο οπτικά (!). Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο λάβαμε δύο (!) προφορικές απαντήσεις: όλα τα κτήρια μας είπε ο κ. Ζερβός, μόνο τα Δημοτικά μας απάντησε ο κύριος Συρίγος! Τόση υπευθυνότητα!

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταγγελίες στα σχολεία της πόλης μας για:

  • Ελλιπέστατες και προβληματικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να γίνονται διακοπές ρεύματος και ως εκ τούτου να μην δουλεύει η θέρμανση και να κινδυνεύουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να εγκλωβιστούν στα ασανσέρ.
  • Χρήση της παραδοσιακής κουδούνας (το έτος 2023!) γιατί για πολλούς μήνες έχει καταστραφεί το ηλεκτρικό κουδούνι μετά από βραχυκύκλωμα!
  • Τη συγκέντρωση μπαζών μέσα σε αύλειο χώρο, με κίνδυνο ατυχήματος για τα παιδιά.

Και ακόμα χειρότερα! Σαν να μην έγινε ποτέ το θανατηφόρο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 9χρονο μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών (μόλις πριν τρεις μήνες), η Δημοτική Αρχή έστειλε πριν λίγες μέρες, συνεργεία για να εκτελέσουν επικίνδυνες εργασίες εν ώρα μαθήματος!!!!

Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, έχουν συμφωνήσει στις οδηγίες της ΕΕ που καθορίζονται από τον υπέρτατο νόμο των μεγάλων επιχειρήσεων: Μπροστά στη διασφάλιση του μέγιστου κέρδους, το κόστος για την ασφάλεια του λαού είναι «μη επιλέξιμο»!!!! Είναι ο ίδιος νόμος, στην υπηρεσία του οποίου χάθηκαν 57 άνθρωποι στο έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, σκοτώνονται  καθημερινά οι εργάτες στους χώρους εργασίας, πνίγονται οι ξεριζωμένοι λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων, θάβονται οι οικογένειες κάτω από τα συντρίμμια φτηνών και ακατάλληλων οικοδομικών υλικών.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Ο πόνος και η οργή να γίνουν ποτάμι ανατροπής αυτού του βάρβαρου συστήματος που καταστρέφει ανθρώπινες ζωές για μια χούφτα παράσιτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 7.30μμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12.30μμ