Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Παλαιού Φαλήρου

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Παλαιού Φαλήρου, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη στάση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία καταψήφισε την πρόταση της για καταδίκη της κλήτευσης δημοτικών Συμβούλων της Καλλιθέας.

Ντράπηκε και η ντροπή…

Την ίδια στιγμή που το ψήφισμα που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την καταδίκη του απαράδεκτου γεγονότος της μήνυσης του πρώην Δημοτικού Συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής» της Καλλιθέας και της κλήτευσης σε δίκη 37 δημοτικών συμβούλων της Καλλιθέας, υπερψηφίστηκε από πάνω από 15 δημοτικά συμβούλια σε όλη την Αττική, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου το καταψήφισε.

Έχει τεράστιες ευθύνες η Δημοτική Αρχή που ψήφισε «ΚΑΤΑ» αιτιολογώντας ότι «ως Δημοτικό Συμβούλιο δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε συστάσεις στη δικαιοσύνη».

Τεράστιες ευθύνες έχει και η παράταξη (…) του ΣΥΡΙΖΑ που οι δημοτικοί της σύμβουλοι ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ» και έδωσαν με τη στάση τους το καλύτερο άλλοθι στη Δημοτική Αρχή.

Με μια ανεκδιήγητη τοποθέτηση ότι δήθεν θα μπορούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνδιαμορφώσει το ψήφισμα(;), ότι «δεν μπορούμε να προκαταλαμβάνουμε πως θα εξελιχθεί η δίκη» μέχρι και το αμίμητο «μακάρι να γίνει η δίκη, για να φάει τα μούτρα του ο φασίστας», κατάφεραν οι ΣΥΡΙΖαιοι να μιλήσουν για τη Δημοτική Αρχή πριν από αυτή…

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΣΥΡΙΖαιοι έχουν τέτοια «ταύτιση» με τη Δημοτική Αρχή, τα έργα και τις ημέρες της.

Η στάση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ταιριάζει γάντι με τη λογική «θα λογαριαστούμε μετά» της πανδημίας, τα «δεν έχουμε διαφορές» της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τα «δεν είναι ώρα για ευθύνες» για το έγκλημα στα Τέμπη.

Αλλά δε θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά αφού στα δικά του έργα και τις ημέρες, έχει στην πλάτη του και συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ μέχρι και το αναμάσημα περί «βαριάς αντισυστημικής ψήφου» σε ακροδεξιά μορφώματα κλείνοντας το μάτι στο να μαζέψουν ψήφους και από εκεί.

Όσο για τα περί «δικαιοσύνης που κάνει τη δουλειά της» κάνουν πως δε θυμούνται εκεί στη Δημοτική Αρχή και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, έγινε με χιλιάδες λαού και νεολαίας στο δρόμο…

Οι φασίστες είναι καταδικασμένοι εγκληματίες και όποιος σήμερα καλλιεργεί την ανοχή και την αναμονή είναι υπόλογος απέναντι στο λαό και τη νεολαία.
Ο λαός και η νεολαία με το δυνάμωμα της διεκδίκησης και του αγώνα για όλα όσα έχουν ανάγκη, με το δυνάμωμα της δράσης του μπορούν να απομονώσουν τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, σχολείο, χώρο δουλειάς. Να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, να γυρίσουν την πλάτη τους στις δημοτικές παρατάξεις, τα αστικά πολιτικά κόμματα που δείχνουν ανοχή στα φασιστικά μορφώματα.