ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Έκλεψαν τις προτομές Σεφέρη και Μαγγανάρη

Ακόμα ένα θλιβερό κρούσμα κλοπής προτομών σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη. Δύο ορειχάλκινες προτομές εκλάπησαν από αγνώστους. Προ 2,5 ετών περίπου είχε κλαπεί και η προτομή Παρασκευόπουλου από το ίδιο σημείο. Οι δράστες, κατά πάσα πιθανότητα, ανήκουν στα γνωστά κυκλώματα που εμπορεύονται χαλκό…

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η κλοπή από την καρδιά της πόλης μας των ορειχάλκινων προτομών των Γεωργίου Σεφέρη και Απόστολου Μαγγανάρη που ήταν τοποθετημένες σε μαρμάρινη βάση στο μικρό πάρκο απέναντι από την Εστία η πρώτη και στο Πάρκο Εθνικής Μνημοσύνης η δεύτερη. Πολλές προτομές και ολόκληρα αγάλματα της Νέας Σμύρνης έχουν κλαπεί τα τελευταία χρόνια από τα πάρκα της πόλης μας. Παρά τις καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα και τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί, δεν έχει βρεθεί κάποιο από αυτά.»

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης δήλωσε σχετικά: «Η πράξη αυτή αποτελεί μια ευθεία προσβολή στην ιστορία και τον πολιτισμό μας και είναι απολύτως καταδικαστέα. Η τοποθέτηση των προτομών αποτελούσε οφειλόμενη απόδοση τιμής».