ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Συνάντηση του Δημάρχου με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Συνάντηση με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, καθώς και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου, είχε την Παρασκευή 19/4 ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου. Η συνάντηση, που έγινε στη δημοτική αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και είχε μεγάλη προσέλευση γονέων εστίαζε στα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου.

Τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τη φύλαξη των σχολείων και την προστασία τους από βανδαλισμούς εξωσχολικών. Ζητήθηκε επίσης η πρόσληψη σχολικών φυλάκων που θα επιτρέψει το άνοιγμα των προαυλίων τα απογεύματα για τις αθλοπαιδιές των παιδιών. Ο Δήμαρχος είπε, ότι έχει αποφασιστεί ήδη πως μόλις ολοκληρωθούν οι προσλήψεις από το «Πρόγραμμα της ΔΥΠΑ 55 – 67», θα διατεθούν 20 εργαζόμενοι για το σκοπό αυτό.
Οι γονείς ζήτησαν ακόμα ενημέρωση σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των κεραιών που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη και βρίσκονται κοντά σε σχολεία. Πρότειναν μάλιστα να οργανώσει ο Δήμος ενημερώσεις από ειδικούς επιστήμονες του Δημόκριτου ή άλλων επιστημονικών φορέων. Ο Δήμαρχος συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση αυτή, η οποία, όπως ανέφερε, ήταν στις προθέσεις του. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι με δική του πρόταση αποφασίστηκε η σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, η οποία θα εξετάσει εάν πληρούνται οι όροι που ορίζει η νομοθεσία για τη λειτουργία όλων των κεραιών που έχουν εγκατασταθεί στο Δήμο, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στη συζήτηση τέθηκαν επιπλέον συγκεκριμένα κτηριακά προβλήματα που αφορούν στη συντήρηση των σχολείων, για τα οποία θα μεριμνήσει άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία και το Μικρό Συνεργείο του Δήμου. Συζητήθηκαν τέλος, θέματα που σχετίζονται με τις προβληματικές συνδέσεις σχολείων στο διαδίκτυο, ενώ ζητήθηκε και η επαναλειτουργία των Σχολών Γονέων από το Δήμο.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της καταβολής των 3 ευρώ για τη συμμετοχή και των μικρών παιδιών στην Ειρηνοδρομία, που θεσπίζεται από φέτος, ο Στέλιος Μαμαλάκης ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν έχει ουδεμία σχέση με την κάλυψη του λειτουργικού κόστους των αγώνων, το οποίο θα καλυφθεί και με το παραπάνω από τους χορηγούς που φέτος – όπως είπε- θα είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι από ποτέ. «Τα χρήματα των χορηγών μαζί με τα χρήματα των συμμετοχών θα μπουν σε ένα κοινό ταμείο και αφού πληρωθούν τα έξοδα της Ειρηνοδρομίας, όλα τα υπόλοιπα θα διατεθούν για τις ανάγκες των σχολείων μας, όπως αποφασίσαμε φέτος, ύστερα από σχετικές εισηγήσεις της σχολικής κοινότητας. Η αύξηση των εσόδων επομένως απλώς θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα σχολεία μας. Τίποτα περισσότερο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, επανέλαβε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα τροφείων στην κατασκήνωση, παρά τη φημολογία περί του αντιθέτου, την οποία χαρακτήρισε ανυπόστατη και σκόπιμη.

Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν εποικοδομητική και χρήσιμη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Μαμαλάκης: «Ως εκπαιδευτικός γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των σχολείων του Δήμου μας. Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι για μας πρώτη προτεραιότητα. Θα είμαστε δίπλα στους μαθητές, τους γονείς και φυσικά τους εκπαιδευτικούς για να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο για τα παιδιά μας».