ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ημερίδα Τ.Ο.Π.Ψ.Υ. «Διαστάσεις της κρίσης στη σχολική κοινότητα»

Στο Αμφιθέατρο των ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε Ημερίδα της Τ.Ο.Π.Ψ.Υ. (Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας) με θέμα ‘’Διαστάσεις της κρίσης στη Σχολική Κοινότητα’’. Την ημερίδα παρακολούθησαν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι Συλλόγων από τη Νέα Σμύρνη.

Οι ειδικοί επιστήμονες: Ευάγγελος Κωνσταντίνου Κοινωνικός Ψυχολόγος (MSc), Ψυχοθεραπευτής, Μαρίνα Κωνσταντινίδου Ψυχολόγος, Γεωργία Μπουλμέτη Σύμβουλος Εκπαίδευσης, Ελένη Ρηγούτσου Κλινική Ψυχολόγος, Χιονάτη Στυλιανού Κοινωνική Λειτουργός, Αντώνης Κατσαμάγκος Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής ανέλυσαν θέματα, που απασχολούν τη Σχολική Κοινότητα όπως η επιθετικότητα, το bulling, οι σχέσεις των μαθητών μεταξύ τους, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς, η συνεργασία σχολείου και οικογένειας. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ο ρόλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ν. Σμύρνης στη διευθέτηση ζητημάτων, που προκύπτουν στη σχολική κοινότητα, καθώς και ο ιδιαίτερος και σημαντικός ρόλος των κοινωνικών επιστημόνων στην επίλυση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Την ημερίδα μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Κώστας Αναγνωστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Σχολικών Μονάδων Μαρίνα Δεκούλου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνης Ηλίας Σώζος και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Έλσα Ηλιάδου.

Στο τέλος της Ημερίδας ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Οικονομίας (Πολιτικής) και Αλληλεγγύης Παναγιώτης Γιατζίδης τόνισε: «Πραγματοποιήσαμε μία ακόμη σημαντική Ημερίδα της Τ.Ο.Π.Ψ.Υ. αναλύοντας και δίνοντας λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τη Σχολική Κοινότητα. Μέσα από τις ημερίδες της Τ.Ο.Π.Ψ.Υ. βοηθάμε στη πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών ζητημάτων, που απασχολούν είτε την οικογένεια, είτε τη σχολική κοινότητα, είτε συλλογικότητες, είτε μεμονωμένα άτομα.
Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες δίνοντας λύσεις με ειδικούς επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες. Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να προσεγγίζουμε τους πολίτες και να επιλύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».