ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: 2ήμερο αφιέρωμα «Το Cine Doc πάει Σχολείο»

Το Γραφείο Παιδείας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνουν το διήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα «Το Cine Doc πάει Σχολείο» και θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Γαλαξίας» στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει ταινίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία καθώς και εργαστήρια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου, έχει ως εξής:
Σάββατο 1/12, 17:00 – Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς: χρήση σχεδίων μαθημάτων μέσα στην τάξη βασισμένα σε ντοκιμαντέρ.
Σάββατο 1/12, 19:00 – Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων: «Πως να φτιάξετε κινηματογραφική λέσχη στο σχολείο σας» με στόχο να γίνει μια συζήτηση γύρω από τα οφέλη μία λέσχης στα σχολεία, τον τρόπο επιλογής των ταινιών και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να παρουσιάζονται ώστε να γίνονται πιο ελκυστικές στα παιδιά.
Κυριακή 2/12, 12:15 – Εργαστήριο για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου «Πως να γράψετε μια κινηματογραφική κριτική» με στόχο οι μαθητές να αναπτύξουν μία κριτική προσέγγιση προς τις ταινίες που βλέπουν. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν μια κριτική βασισμένη σε μια από τις ταινίες που θα έχουν προηγηθεί του εργαστηρίου. Μέρος των παιδιών που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο θα επιλεγούν για την παιδική κριτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids το οποίο θα πραγματοποιηθεί όπως και κάθε χρόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ.
cine_doc

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s