Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Ν. Σμύρνης και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (Β.Ε.Α.), υπογράφηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στο γραφείο του Δημάρχου Νέας Σμύρνης. Το Μνημόνιο αφορά σε συνέργειες των δύο οργανισμών, σε επίπεδα Δικτύωσης, Επιμόρφωσης, Έρευνας και μελέτης, Προώθησης της Απασχόλησης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας, καθώς και της Συνεργασίας σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Παύλος Ραβάνης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Δημοτικής Περιουσίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και οι Αντιπρόεδροι του Β.Ε.Α. Κωνσταντίνος Δαμίγος και Ιωάννης Μάνος.

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή τη συνεργασία και προσδοκούμε ότι θα αποδώσει πολλά στην ανάπτυξη και την περαιτέρω πρόοδο των επιχειρήσεων της πόλης μας».

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α Παύλος Ραβάνης, δήλωσε: «η παρουσία εκατοντάδων επιχειρήσεων μελών μας στην ευρύτερη περιοχή, επιβάλει την ανάληψη δράσεων για την στήριξη και την ευημερία τους. Η δημιουργία Διαδικτυακής Πύλης Ενημέρωσης και Παροχής Υπηρεσιών για την προώθηση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας και η δημιουργία Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της οποίας θα φιλοξενηθούν startups, θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων, την κρίσιμη αυτή περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά μεταξύ άλλων, τη μείωση των δημοτικών τελών, όπως δηλώνει ο πρόεδρος, Π. Ραβάνης. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ήδη, πέραν της μείωσης 50% στην οποία είχε προχωρήσει στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, έχει εφαρμόσει και  μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% τόσο στην επαγγελματική όσο και στην οικιακή χρήση, σε μία προσπάθεια στήριξης εν μέσω της πανδημίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s