ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ: Δίπλα στον Οργανισμό “All for Blue” για καθαρές θάλασσες χωρίς πλαστικά

Σε μία ακόμα σημαντική δραστηριότητα, συμμετέχει ο «ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ» της Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για τη στήριξη του Οργανισμού «ALL FOR BLUE», ο οποίος  επικεντρώνεται στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, την ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους. Έτσι εφεξής στο Juice Bar του Αργολικού,  δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες να απολαμβάνουν τους χυμούς τους στα προϊόντα της All For Blue organization.

Στο μήνυμα της για τη δράση η κ. Βάσια Καρρά από τον Αργολικό αναφέρει: «Στην προσπάθειά μας να καλυτερέψουμε τον τόπο στον οποίο ζούμε, στρέψαμε την προσοχή μας αυτή τη φορά στους βυθούς μας, αλλά και σε αυτούς που τους προστατεύουν.
Δεν μιλάμε για άλλους πέρα από την ομάδα All For Blue, έναν οργανισμό που εδώ και αρκετά χρόνια προστατεύει το θαλάσσιο οικοσύστημα αλλά και ενημερώνει την κοινωνία μας σχετικά με τα πλαστικά μιας χρήσης και τους τρόπους αποφυγής τους.
Πώς μπορούμε τώρα να συμβάλλουμε και εμείς σε αυτό;
Προτιμάμε τα οικολογικά τους επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια και αγοράζουμε το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ μας καλαμάκι, ένα καλαμάκι του οποίου τα έσοδα ενισχύουν 100% το έργο της AllForBlue.
Παράλληλα, λέμε όχι στα πλαστικά μιας χρήσης και απολαμβάνουμε πλέον τους χυμούς μας σε ανοξείδωτο ποτήρι πολλαπλών χρήσεων από την All For Blue. Αεροστεγές και ανθεκτικό.
Και βέβαια με την αγορά κάθε ποτηριού, σου κερνάμε έναν από τους αγαπημένους σου χυμούς από το Juice Bar του Αργολικού.
Μην διαστάσεις ερχόμενος εδώ να ανακυκλώσεις και τα πλαστικά σου καπάκια, στον ειδικά διαμορφωμένο κάδο από πλαστικά απορρίμματα που έχει μαζέψει η Κατερίνα Τοπούζογλου και η ομάδα της από τις παραλίες μας, με σκοπό να προσφέρουμε και εμείς ένα αναπηρικό αμαξίδιο σ’ έναν συνάνθρωπο μας!
Και αν όλα αυτά σου φαίνονται ενδιαφέρον, κάνε μια στάση στον Αργολικό».

Ποια είναι η «AllForBlue»

Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ), με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους.

Αν και συστήθηκε νομικά το 2017, τα μέλη της ομάδας All For Blue, δίνουν το παρόν πάνω από 10 χρόνια σε πολυάριθμες δράσεις που αφορούν στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό των θαλασσών σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο, συμμετέχοντας και προσφέροντας ενεργά σε αυτές.

Με τη σύστασή της το 2017, η All For Blue παρέχει εκπαιδευτικό και βιωματικό υπόβαθρο σε παιδιά και νέους, καλλιεργώντας μία οικολογική συνείδηση και συμβάλλοντας στο “χτίσιμο” μίας νέας γενιάς με περιβαλλοντική συνείδηση και συμπεριφορά.

Η προσέγγιση που υιοθετούμε στην All For Blue συνάδει με τους βασικούς στόχους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη που απαιτεί εκπαίδευση τόσο γύρω από το περιβάλλον, όσο και εκπαίδευση από και μέσα στο περιβάλλον.

Τόσο μέσα από θεωρητική προσέγγιση αλλά και από βιωματικές δράσεις επιδιώκουμε την απόκτηση γνώσεων, τη διαμόρφωση στάσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενεργό συμμετοχή των ατόμων ή ομάδων στη κατεύθυνση επίλυσης των ποικίλων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Στην All For Blue υλοποιούνται τρία βασικά προγράμματα:

Εκπαίδευση: διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εισαχθούν στην αξία προστασίας και διάσωσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, να κατανοήσουν με απλό τρόπο έννοιες όπως ‘αειφόρος διαχείριση’ και ‘βιωσιμότητα’, να αντιληφθούν τι μπορούν να κάνουν για να συνεισφέρουν στη διάσωσή του θαλάσσιου οικοσυστήματος, όπως π.χ. πως να αποφεύγουν τη χρήση πλαστικών.

Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τις μελλοντικές γενιές για την τεράστια σημασία της ισορροπίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος, να δώσουμε τρόπους αποφυγής των πλαστικών μιας χρήσης και να πούμε την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει στους βυθούς παγκοσμίως.

Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λαμβάνουν επίσημο δίπλωμα από τον διεθνή οργανισμό Project Aware και δίπλωμα εθελοντισμού, τα οποία αποτελούν χρήσιμα εφόδια για το μέλλον τους, καθώς οι μαθητές τα χρησιμοποιούν στο βιογραφικό τους. Μέχρι τώρα περισσότερα από 55.000 παιδιά έχουν παρακολουθήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της All For Blue.

Βιωματικές δράσεις παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών: Με τους παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς έχουμε στόχο να δείξουμε στους συμμετέχοντες τον τρόπο να κάνουν οργανωμένα έναν παράκτιο καθαρισμό, να δράσουν ομαδικά και να ευαισθητοποιηθούν. Η δράση στο πεδίο ενισχύει τη συμμετοχή των μαθητών, την πρωτοβουλία, το ομαδικό πνεύμα, αλλαγή στάσης και κουλτούρας. Διαμορφώνονται συνειδήσεις και ενισχύεται η ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Κυκλική οικονομία: όλα τα πλαστικά απορρίμματα που αφαιρούμε από τους βυθούς και τις παραλίες, με ειδική επεξεργασία και καθαρισμό τα μετατρέπουμε σε κόκκο και στη συνέχεια σε κάδους για όλες τις τάξεις των σχολικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν στις δράσεις μας. Τα πλαστικά επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία με τη μορφή χρηστικών αντικειμένων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s