Συνεχείς καθαρισμοί και απολυμάνσεις από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συνεχίζει τις δράσεις απολύμανσης δημόσιων χώρων (παγκάκια, πεζοδρόμους, πεζούλια κ.α.) και παιδικών χαρών, στα πλαίσια της προσπάθειας για περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικό συνεργείο με κατάλληλο εξοπλισμό, απολυμαίνει σε εβδομαδιαία βάση στάσεις λεωφορείων, πλατείες, παιδικές χαρές σε όλες τις γειτονιές της Νέας Σμύρνης.

Παράλληλα, συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας προβαίνουν σε καθαρισμό των εσοχών πεζοδρομίων και άσπρισμα, στα σημεία όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Όλες οι δράσεις συντονίζονται από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Κρικρή.


Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων ιδιωτικής ιδιοκτησίας

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η Υπηρεσία Καθαριότητας, έχουν ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για τον καθαρισμό οικοπέδων και άλλων ακάλυπτων χώρων, ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής αντιπυρικής περιόδου. Όπως επισημαίνεται:  «Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, που διαρκεί από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου 2021, και σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/Β/25-04-2012), οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων υποχρεούνται για την αποψίλωσή τους από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους.
Βάσει του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ. 1 περ. 26 (ΦΕΚ 87/A/07-06-2010), σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 € ανά τετραγωνικό μέτρο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s