«Τα Χρονικά του ’21» από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης

Μια μηνιαία εφημερίδα εκδίδει από τον Απρίλιο και έως το τέλος του έτους ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως αναφέρει η αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού:
Τα «Χρονικά του ‘Εικοσι  Ένα» είναι  μια πρωτότυπη  έκδοση, στην οποία καταγράφονται σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης και του Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων που συνέβησαν κατά τον αντίστοιχο  μήνα κυκλοφορίας της εφημερίδας.  

Παράλληλα με τα βασικά γεγονότα καταγράφονται μικρότερες ειδήσεις που αφορούν, όχι μόνο τη δράση στο πεδίο της μάχης, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές, αλλά  και τις διεθνείς εξελίξεις, πάντοτε σε άμεση συνάρτηση με την Επανάσταση.

Τα κείμενα είναι τεκμηριωμένα βάσει της σχετικής βιβλιογραφίας και των αντίστοιχων πηγών.

Η εφημερίδα θα διανέμεται δωρεάν στην πόλη της Νέας Σμύρνης και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και θα αναρτάται παράλληλα στο Διαδίκτυο, στη σελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης στο facebook.

Οι αναγνώστες  θα μπορούν να αναζητήσουν την έκδοση κάθε μήνα ώστε να ολοκληρώσουν τη συλλογή τους, ενώ στο τέλος του χρόνου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένας τόμος με τις εφημερίδες και να διανεμηθεί σε δημοτικές και σχολικές  βιβλιοθήκες.

Να σημειωθεί ότι για την εικονογράφηση των Χρονικών χρησιμοποιήθηκε υλικό από το αρχείο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης και επιμελητής της έκδοσης, ανέφερε σχετικά: «Η συγκεκριμένη έκδοση θεωρούμε ότι είναι αρκετά πρωτότυπη και προσκαλεί τον αναγνώστη να συνδεθεί άμεσα με τα γεγονότα καθώς θα έχει την αίσθηση ότι ξεφυλλίζει ένα ημερολόγιο, παρακολουθώντας τις εξελίξεις ακριβώς τη στιγμή που συνέβησαν. Παράλληλα ο αναγνώστης θα έχει στα χέρια του, με την ευκολία που παρέχει μια εφημερίδα και με μια ματιά, σταχυολογημένες τις κομβικές στιγμές της Επανάστασης από ολόκληρο τον ελληνικό χώρο.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s