Ο εορτασμός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή Μητροπολιτών, πλήθους ιερέων, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας Αττικής, της Δημοτικής Αρχής, αλλά και πιστών, τιμήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη.

Στην κεντρική Πλατεία της πόλης αναπέμφθηκε ἡ καθιερωμένη δέηση και ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, παρουσία του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, απηύθυνε προς το λαό χαιρετισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Ὁ φετινός εορτασμός συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 ετών από την τραγική Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Τότε πού χάθηκε η αλησμόνητη Σμύρνη μας, ἡ πανέμορφη νύμφη της Ιωνίας, ο οφθαλμός της Ανατολής. Τότε που παραδόθηκε στις φλόγες ο ξακουστός Μητροπολιτικός Ναός της αγίας Φωτεινής. Τότε που η βαρβαρότητα των Νεοτούρκων ανατίναξε το μεγαλόπρεπο καμπαναριό της. Τότε που εκατοντάδες χιλιάδες αδελφοί μας ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες κι ήρθαν διωγμένοι και πρόσφυγες στην ελεύθερη πατρίδα. Θυμόμαστε και δεν λησμονούμε, αδελφοί, οι Νεοσμυρνιοί τις ρίζες μας, τις πνευματικές καταβολές μας, το μυστικό και ακατάλυτο σύνδεσμο Σμύρνης—Νέας Σμύρνης. Πάντοτε, μα πολύ περισσότερο φέτος με τη συμπλήρωση των εκατό ετών από τις τραγικές ώρες της Καταστροφής. Νέα Σμύρνη Αττικής δεν θα υπήρχε, χωρίς τη Μικρασιατική Σμύρνη, την πόλη των προγόνων μας, την πνευματική μας μήτρα».

Φωτογραφία από την ομιλία του Μητροπολίτη κ. Συμεών. Διακρίνονται οι Βουλευτές ΝΔ Γ. Καλλιάνος και Β. Σπανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, ο Αντιδήμαρχος Στ. Κούπας, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κλ. Δεληγιάννη, ο Δημ. Σύμβουλος Παλ. Φαλήρου Α. Δούμας και ο διοικητής του Α.Τ. Νέας Σμύρνης Στ. Σκουτέλας.
Από τη δοξολογία εντός του ναού. Διακρίνονται από αριστερά οι: Γ. Κουτελάκης, Γ. Κρικρής, Κλ. Δεληγιάννη, Π. Γιατζίδης, Χ. Θεοχάρης και Μ. Αγγελίδου
Από αριστερά: Ανδρέας Δούμας, Δημήτρης Οικονόμου, Γιώργος Κρικρής, ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, Κλαίρη Δεληγιάννη και Γιώργος Λαρίσσης, ενώ διακρίνονται επίσης οι Γιώργος Κουτελάκης και Δημήτρης Φερεντίνος.