ΒΑΓΓ. ΧΑΤΖΑΤΟΥΡΙΑΝ: «Η επιλεκτική σιωπή σκοτώνει επιλεκτικά τους λαούς»

Με μία καυστική και γεμάτη νόημα ανάρτηση του, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού της Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν, αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνει εκ νέου η Αρμενία, η οποία δέχεται νέα επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο κ. Χατζατουριάν που έχει αρμενική καταγωγή, στηλιτεύει τη μέχρι στιγμής σιωπή της διεθνούς κοινότητας, που μέχρι στιγμής -με ελάχιστες εξαιρέσεις- δεν στηρίζει την Αρμενία.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Στις 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 00.05 τα ξημερώματα τοπική ώρα, το Αζερμπαιτζάν εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση σε διάφορες κατευθύνσεις της επικράτειας της Δημοκρατίας της Αρμενίας με όλμους και drones σε κατοικημένες περιοχές , σπίτια και υποδομές της νοτιοανατολικής Αρμενίας .

Η κυριαρχία της Αρμενίας τίθεται υπό αμφισβήτηση. Οι ηρωικοί Αρμένιοι στρατιώτες είναι το μόνο εμπόδιο που σήμερα στέκεται ενάντια στην αζέρικη εισβολή . Δυστυχώς η Αρμενία δεν μπορεί και δεν πρέπει να ενεργήσει μόνη της. Χρειάζεται απτή υποστήριξη, ευθύτητα και κυρίως στάση αρχών από όλα τα κράτη και οργανισμούς από όλο το κόσμο.

Η ΕΕ απευθύνει μόνο εκκλήσεις για κατευνασμό , δεν αναπτύσσει αυτόνομη πολιτική με δραστικές ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή όπως έπραξε άμεσα με την Ουκρανία.

Ένας πόλεμος με εκατοντάδες νεκρούς μέσα σε λίγες μέρες εξελίσσεται σήμερα στην ηρωική και μαρτυρική Αρμενία.

Η διεθνής κοινότητα αδιαφορεί. Νέοι χάνουν τη ζωη τους για την ελευθερία της πατρίδας τους.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται τραγικά κ ειρωνικά όπως 100 χρόνια πριν για εμάς τους Έλληνες .

Τα παγκόσμια ΜΜΕ ασχολούνται με την Ουκρανία .

Η Νάνσι Πελόζι πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατά της χθεσινή της επίσημη επίσκεψη της στο Ερεβάν χαρακτήρισε ευθέως ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΦΟΝΙΚΕΣ τις επιθέσεις του Αζερμπαιτζάν κατά τις οποίες μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί πάνω από 200 Αρμένιοι στρατιώτες και πολίτες .

Η Αρμενία δέχεται ακόμα μια φονική επίθεση στα εδάφη της από τη συμμορία Αλίεφ- Ερντογάν και οφείλουμε ως Έλληνες να σταθούμε για ακόμη μια φορά δίπλα της.

Αρμενία και Ελλάδα είμαστε θύματα από τον ίδιο θύτη- εγκληματία.

Καλώ και εγώ όπως και εκατομμύρια άλλοι Αρμένιοι ή και στην καταγωγή Αρμένιοι, τη διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ και όλα τα δημοκρατικά κράτη ανά τον κόσμο να πάρουν άμεσα, τόσο καταδικαστικές αποφάσεις όσο και συγκεκριμένα μέτρα.

Οι δημοκρατικοί λαοί και πολίτες σε όλο τον κόσμο δεν πρέπει να ανεχτούν αλλο χλιαρές και ανούσιες καταδίκες εξαγοράσιμες αντί του αζέρικου φυσικού αερίου .

Όσο υπάρχει αυτή η ισορροπία των «συμφερόντων» η βαρβαρότητα και τα εγκλήματα κατά λαών και πολιτών θα συνεχίζονται.»