ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Με συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων 65ος Ανώμαλος Δρόμος «Κ. Κοτζιά»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 65ος Ανώμαλος Δρόμος στη μνήμη «Κ.Κοτζιά» και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στο Άλσος Ν. Σμύρνης.

Σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς περισσότεροι από 950 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στην καθιερωμένη διοργάνωση.

Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. με ανακοίνωση του συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες και ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους για την παρουσία τους στους αγώνες και τους εύχεται καλή αθλητική χρονιά με πολλές επιτυχίες

Ο Κώστας Κοτζιάς ήταν Έλληνας δικηγόρος, δημοσιογράφος, πολιτικός, αθλητής της ξιφασκίας και του στίβου, εκδότης και συγγραφέας. Χρημάτισε υπουργός και δήμαρχος Αθηναίων.
Το 1940, κατά τη θητεία του ως Υπουργός Διοικήσεως Πρωτευούσης της κυβέρνησης του Ι. Μεταξά και λίγο πριν το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου, θεμελίωσε το στάδιο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, έχοντας παράλληλα παίξει σπουδαίο ρόλο για την επίτευξη της ανέγερσης. Για το λόγο αυτό τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Πανιωνίου την ίδια χρονιά.

Προς τιμή του έχει μετονομαστεί η πλατεία Κοτζιά όπου βρίσκεται το δημαρχείο της Αθήνας. Το όνομα του φέρει και ο ετήσιος αγώνας δρόμου που διοργανώνει ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη.

Φωτογραφίες: Wikipedia, Πανιώνιος ΓΣΣ