Διαμαρτυρία μαθητών σε Δήμο Ν. Σμύρνης και Εστία για την απειλή έξωσης των σχολείων τους

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές με αίτημα την απρόσκοπτη λειτουργία του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης που απειλούνται με έξωση. Το συγκρότημα του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου, που βρίσκεται στον πεζόδρομο δίπλα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, απειλείται με έξωση, λόγω της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στην Εστία και στον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Η Εστία Νέας Σμύρνης έχει προχωρήσει σε αγωγή, για την πληρωμή των μισθωμάτων που οφείλονται και ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Από τη μεριά του ο Δήμος Νέας Σμύρνης επιρρίπτει τις ευθύνες στην Περιφέρεια, καθώς, όπως υποστηρίζει, εκείνη οφείλει να καταβάλει τα όποια μισθώματα.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων, η Ένωση Γονέων Μαθητών Νέας Σμύρνης, ενώ συμμετείχαν οι μαθητές τόσο των δύο σχολείων, του 2ου ΕΠΑΛ, του 5ου και του 4ου Λυκείου.

Συμμετείχαν και στήριξαν πολιτικά, τοπικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, οι δημοτικές παρατάξεις «Νέα Σμύρνη Ποιότητα Ζωής», «Στροφή Ν. Σμύρνης», «Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Σμύρνης», «Μία Πόλη Ανάποδα», ο Σύλλογος  Δημοκρατικών Γυναικών Ν. Σμύρνης, η  Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, η Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης, το Παράρτημα Νοτίων  Συνοικιών του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων & συναφών επαγγελμάτων Νομού Αττικής.

Το παρών έδωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Βουλευτές Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Μουζάλας, Θεανώ Φωτίου και από το ΚΚΕ το μέλος της ΚΕ Χρήστος Κατσώτης και η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα.

Οι μαθητές αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία. Εν συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία αρχικά προς την Εστία και μετά προς το Δημαρχείο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι έτσι και προς τους 2 αντιμαχόμενους φορείς, ζητώντας να μην πληγούν τα σχολεία τους και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα για τη στέγαση τους.

Στο Δημαρχείο τους μαθητές συνάντησε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφια Δήμαρχος Κλαίρη Δεληγιάννη, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος στηρίζει τον αγώνα τους και ότι «δεν πρόκειται κανείς να πειράξει τα σχολεία, δεν θα κλείσουν, ούτε θα μετατεθούν» όπως δήλωσε ενώπιων όλων (δείτε βίντεο).