Δήμος Νέας Σμύρνης για τις διακοπές ρεύματος στα σχολεία: «Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας»

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Νέας Σμύρνης παρουσιάζει τη δικιά του θέση για το θέμα που προέκυψε με τις ολιγόωρες διακοπές που συνέβησαν σε σχολεία, λόγω οφειλών στους λογαριασμούς.

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία ο Δήμος Νέας Σμύρνης παραθέτει το ιστορικό των γεγονότων, αλλά επίσης καταγγέλλει τους «μόνιμα καταγγέλλοντες» όπως τους χαρακτηρίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας
Σε αναζήτηση του λόγου που δημιούργησε το πρόβλημα
230.00 από την αρχή του σχολικού έτους η έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου στις Σχολικές Επιτροπές

Ενημερωθήκαμε, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, για το πρόβλημα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες στη συνεργασία της ΕΣΕΠΕ με τη ΔΕΗ. Ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία δημιουργίας πλήρους φακέλου για την ειδική συνεννόηση που έγινε από την Πρόεδρο της ΕΣΕΠΕ με την αρμόδια υπηρεσία οφειλών της ΔΕΗ, η οποία, όμως, δεν ανταποκρίθηκε στην κοινωνική ανάγκη της εποχής. Σε κάθε περίπτωση, ως διοίκηση αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη της όποιας ολιγωρίας δημιούργησε το πρόβλημα αυτό, το οποίο όμως επιλύεται άμεσα.
Παράλληλα, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες για την εκ νέου οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 80.000 και των δύο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, ώστε να είναι σε θέση οι διοικήσεις των Σχολικών Επιτροπών, να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες, που έχουν προκύψει ή θα προκύψουν. Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι από την αρχή του έτους, η συνολική έκτακτη επιχορήγηση για τα σχολεία μέχρι τώρα είναι στο ύψος των 230.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό έχει εκταμιευθεί από ίδιους πόρους, γεγονός που καθιστά το Δήμο μας πρωτοπόρο στο πεδίο αυτό, δεδομένου ότι κανένας άλλος Δήμος δεν έχει φτάσει αναλογικα σε αυτό το επίπεδο ενισχύσεων.
Στην ενασχόλησή μας με τα κοινά, πρωτεύοντα ρόλο έχει η επίλυση των προβλημάτων και όχι ένας μόνιμα καταγγελτικός και ισοπεδωτικός λόγος, που μάλλον χαρακτηρίζει συγκεκριμένες ομάδες και επαγγελματίες καταγγέλλοντες. Αυτή η μόνιμη στάση και συμπεριφορά ορισμένων που κάνουν τους «εισαγγελείς» για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, τελικά γεννά υποψίες.
Θα ήταν πολύ σημαντικό η άποψή τους να συνταχθεί με τη δική μας, ώστε να καταγγείλουμε μαζί την αναλγησία των υπηρεσιών της ΔΕΗ, όσο και την παντελή απουσία του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Εσωτερικών στα καθημερινά ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Κοινή πεποίθησή μας είναι ότι η πόλη μας, με τις δυσκολίες αλλά και τις ομορφιές της, θέλει ανθρώπους της προσφοράς, θέλει μαχητές που να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Από την άλλη πλευρά, όσα εμπόδια και να θέτουν ορισμένοι, όσο και να δυναμιτίζουν το δημόσιο διάλογο, εμείς θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια μας, με ισχυρή προσήλωση αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Δεσμευτήκαμε ότι, παρά την ενεργειακή κρίση, δεν θα λείψει τίποτα από τα σχολεία μας και τα καταφέραμε. Στην κατεύθυνση αυτή και θα συνεχίσουμε.