Ο Δήμος Νέας Σμύρνης τίμησε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Τμήματος Παιδείας & Νεολαίας του Δήμου Νέας Σμύρνης με τίτλο «Παιδεία σε Δράση». Το τέλος της πανδημίας επέτρεψε τη βράβευση όλων των μαθητών των σχολείων της πόλης που εισήλθαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα έτη 2020, 2021, 2022 καθώς και των αριστούχων κάθε σχολείου.

Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 8 Απριλίου. Παρόντες  ήταν ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσιάπης, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Χρηστάκης, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος Κουτελάκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, οι οποίοι και πραγματοποίησαν τις απονομές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη 1922-2022», μιας ιδέας του Αντιδημάρχου Παιδείας Πολύδωρου Συρίγου για την ιστορία της πόλης μέσα στο χρόνο, που μετουσιώθηκε σε ένα άρτιο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα σε κείμενα και διαλόγους από μικρούς μαθητές.

Ακολούθησαν βραβεύσεις εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια για τη συνεισφορά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για την πολύπλευρη προσφορά τους στην κοινωνία της Νέας Σμύρνης.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ανέφεραν σε ανακοίνωση τους: «Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλο το τμήμα Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να διοργανωθεί άρτια μια τόσο σημαντική εκδήλωση. Καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους φοιτητές και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μας με σεβασμό και τεράστια θέληση για προσφορά.»