
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Απριλίου, η παρουσίαση των παραδοσιακών παραμυθιών της Αλοννήσου στο βιβλίοκαφε «Σαίξπηρ» της Νέας Σμύρνης.
Τα αδέρφια Κυριάκος και Γιάννης Ευσταθίου παρουσίασαν στο κοινό τα δύο εικονογραφημένα βιβλία και εξήγησαν πως η αγάπη για την λαϊκή παράδοση και το παραμύθι που είχαν σαν άκουσμα από το παππού τους, έφερε την προσπάθεια αυτή.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Μαρία Παπαρδάκη μουσικό θεραπεύτρια και υπεύθυνη καλλιτεχνικών προγραμμάτων της ΜΚΟ «Πλοήγηση», ενώ προλόγισε η Αθανασία Σταθακοπούλου, Διευθύντρια και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του καλλιτεχνικού νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού «Άρτεμις και Ιάσων». Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η Κατερίνα Παπαμιχάλη με το σαντούρι της.
Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν τα παιδιά της Πλοήγησης τραγούδησαν το παραδοσιακό τραγούδι της Αλοννήσου «Παρακαλώ την Παναγιά μου», το οποίο συνοδεύει το παραμύθι «Η μηλιά και τα τρία αδέλφια» που μελοποίησε η Μαρία Παπαρδάκη και δημιουργήθηκε στο μουσικό εργαστήρι της Πλοήγησης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηροπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά και επίτιμος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Γεωργακοπουλος, η πρόεδρος της Πλοήγησης Βασιλεία Κατσαουνου και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βούλα Καλογιάννη.


