Κινητοποιήσεις Συλλόγων Γονέων και Μαθητών για το 7ο Λύκειο και το 6ο Νηπιαγωγείο

Σε κινητοποιήσεις καλούν γονείς και εκπαιδευτικοί στη Νέα Σμύρνη «ενάντια στην απειλή εξώσεων σε σχολεία», όπως αναφέρουν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση τους οι γονείς του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, «το συγκρότημα του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου που βρίσκεται στο πεζόδρομο δίπλα στη κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης απειλείται με έξωση λόγω της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στον Πολιτιστικό Οργανισμό Εστία και στο Δήμο Νέας Σμύρνης». Με αφορμή νέα δικάσιμο που υπάρχει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ο σύλλογος γονέων του σχολείου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο στις 9 το πρωί. Όπως σημειώνει ο σύλλογος γονέων «απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας και την εφαρμογή οριστικής και σταθερής πολιτικής απόφασης ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να είναι ακριβώς αυτό. Παιδιά».

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των σχολείων της Εστίας αναφορά έχει καταθέσει στη βουλή το ΚΚΕ ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης έχει ζητήσει από τη δημοτική αρχή την οριστική επίλυση του ζητήματος καλώντας την να φέρει το θέμα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Αντίστοιχη κατάσταση αντιμετωπίζει και άλλη σχολική μονάδα στον ίδιο δήμο. Το 6ο Νηπιαγωγείο όπως ενημερώνουν οι δάσκαλοι της περιοχής βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο διαμάχης του δήμου με ιδιώτη και ότι μάλιστα έχει επιδοθεί εξώδικο στο συγκεκριμένο σχολείο για έξωση την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου. Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Νέας Σμύρνης σημειώνει ότι «Το νηπιαγωγείο λειτουργεί σε αυτό το χώρο 33 χρόνια τώρα. Ανήκει στη σχολική κοινότητα, στους μαθητές μαθήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς του» καλώντας επίσης σε συγκέντρωση την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 18.30 το απόγευμα, στο χώρο του νηπιαγωγείου.


Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γονέων στο 7ο Λύκειο και 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης τονίζει ότι «στηρίζει απερίφραστα την κινητοποίηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης την Τετάρτη 25 Γενάρη στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που θα εξασφαλίζει τον αποκλειστικά  δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, την απρόσκοπτη παρακολούθηση του σχολικού προγράμματος από όλους τους μαθητές σε ένα σχολείο που θα βρίσκεται στη γειτονιά τους, χωρίς εξάρτηση από ιδιώτες και χορηγούς.
Για τους ίδιους λόγους, καλούμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν γονείς και φορείς ενάντια στην επιχειρούμενη έξωση του 6ου Νηπιαγωγείου, την ίδια ημέρα στις 5μμ, στην οδό Παρασκευοπούλου 54″.


Στηρίζει τις κινητοποιήσεις η «Στροφή Νέας Σμύρνης»

Τη στήριξη του στις κινητοποιήσεις εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Στροφή Νέας Σμύρνης» Θέμης Παυλόπουλος


Η «Μια Πόλη Ανάποδα»  στηρίζει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

Η δημοτική παράταξη «Μία Πόλη Ανάποδα» με ανακοίνωση της εξέφρασε τη στήριξη της στις κινητοποιήσεις

Τις κινητοποιήσεις επίσης στηρίζουν με ανακοινώσεις τους, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτές και οι εξής φορείς:

  • Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης
  • Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης
  • Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης
  • Παράρτημα Νοτίων  Συνοικιών του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων & συναφών επαγγελμάτων Νομού Αττικής

One comment

  1. […] Ο Αντίδημαρχος Οικονομικών του Δήμου Νέας Σμύρνης Πολύδωρος Συρίγος ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Action 24, στην οποία συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με τα σχολεία της «Εστίας» (7ο Λύκειο, 8 Γυμνάσιο). […]

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.